Menu

Mijn passie voor auto's


Over ons

Mijn passie voor auto's

Goedemiddag, mijn naam is Eva! Van jong af aan heb ik al interesse in auto's. Toen ik 18 werd, ben ik dan ook meteen begonnen met het volgen van rijlessen. Sinds kort wil ik graag mijn passie over auto's met jullie delen en schrijf ik hier op mijn blog alles over auto's en auto service. In de blogposts vind je alles over het onderhouden van jouw auto, autoreparaties en nog veel meer. Ben jij dus benieuwd hoe jij jouw auto het best kunt onderhouden en welke service er nodig is voor jouw eigen auto? Lees dan snel verder op mijn blog en leer meer over dit onderwerp!

Categorie├źn

Recente artikelen

autoschade
28 januari 2019

Wat te doen bij autoschade   Voor velen is de

Autoschade: Wat te doen na een aanrijding?
11 september 2018

Een auto-ongeluk is een nare gebeurtenis en hoe ve

Touringcar
10 juli 2018

Wanneer het gaat om het vervoer van mensen zijn er

Autoschade
22 mei 2018

Je auto is een waardevol bezit. Het is je vrijheid

Autoschade: Wat te doen na een aanrijding?

Een auto-ongeluk is een nare gebeurtenis en hoe vervelend deze ook is, deze situatie kan iedereen overkomen. Of het nu gaat om een eenzijdig ongeval, waarbij geen andere mensen dan jijzelf betrokken zijn of een ongeval waarbij ook andere weggebruikers getroffen zijn, het is belangrijk om de situatie op de juiste manier af te handelen. Denk hierbij aan het invullen en indienen van een schadeformulier, het noteren van de gegevens van eventuele getuigen en het inschakelen van de politie wanneer er een of meerdere personen letsel hebben opgelopen. 

Wat kun je op voorhand regelen voor het geval je met autoschade te maken krijgt?

Je hoopt dat het je niet zal overkomen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Of je nu per ongeluk een paaltje raakt bij het inparkeren of dat je te maken krijgt met een onoplettende medeweggebruiker, het is raadzaam om een aantal zaken op orde te hebben. Zorg dat je, zodra je een auto op jouw naam laat zetten, een autoverzekering afsluit. Dit is in veel landen, waaronder Nederland, verplicht. Leg een schadeformulier en een pen in je dashboardkastje, zodat je deze direct bij de hand hebt, mocht dit nodig zijn. Je kunt vooraf je eigen naam- en adresgegevens, de gegevens van je verzekeraar en je polisnummer alvast invullen. Dan hoef je hier in geval van autoschade niet meer mee bezig te zijn. Heb je geen schadeformulier? Vraag deze dan aan bij je verzekeraar. Bij sommige autoverzekeraars kun je online gratis een formulier downloaden, dat je vervolgens kunt uitprinten.   

Autoschade na een ongeluk met andere weggebruikers

De tegenpartij zit net zo min als jij op autoschade te wachten. Hoe vervelend de situatie ook is, het is zaak dat beide partijen rustig blijven om het ongeval zo goed mogelijk af te handelen. Kijk of er mensen zijn die het ongeval hebben gezien en noteer hun gegevens, zodat zij zo nodig als getuigen kunnen fungeren. Is er meer aan de hand dan blikschade en is er iemand gewond? Neem dan contact op met de politie en in ernstigere gevallen eveneens met de ambulancedienst. Is dit niet aan de orde, sla dan deze stap over en probeer dan samen met de andere partij de aanrijdingsformulieren zo nauwkeurig en correct mogelijk in te vullen. Teken in alle gevallen de situatie na in het daarvoor bestemde gedeelte, zodat de verzekeraar een goed beeld krijgt van wat er precies is gebeurd. Als een van de getroffen voertuigen er dermate slecht aan toe is dat deze afgevoerd moet worden, dan kun je de contactgegevens van de alarmcentrale op je groene kaart gebruiken. Wanneer beide partijen hun eigen weg weer vervolgen, kun je bij autoschade aan je eigen voertuig een inschatting van de schade laten maken door een autoreparateur van bijvoorbeeld Autoschadebedrijf de Nude. Deze gegevens vermeld je vervolgens op de achterzijde van het formulier. Denk eraan dat het formulier door beide partijen moet zijn ondertekend, voordat je dit indient bij je verzekeraar. Nadat de verzekeringsmaatschappij het formulier heeft ontvangen, zal een medewerker contact met je opnemen over eventuele verdere stappen.