Menu

Mijn passie voor auto's


Over ons

Mijn passie voor auto's

Goedemiddag, mijn naam is Eva! Van jong af aan heb ik al interesse in auto's. Toen ik 18 werd, ben ik dan ook meteen begonnen met het volgen van rijlessen. Sinds kort wil ik graag mijn passie over auto's met jullie delen en schrijf ik hier op mijn blog alles over auto's en auto service. In de blogposts vind je alles over het onderhouden van jouw auto, autoreparaties en nog veel meer. Ben jij dus benieuwd hoe jij jouw auto het best kunt onderhouden en welke service er nodig is voor jouw eigen auto? Lees dan snel verder op mijn blog en leer meer over dit onderwerp!

Categorie├źn

Recente artikelen

autoschade
28 januari 2019

Wat te doen bij autoschade   Voor velen is de

Autoschade: Wat te doen na een aanrijding?
11 september 2018

Een auto-ongeluk is een nare gebeurtenis en hoe ve

Touringcar
10 juli 2018

Wanneer het gaat om het vervoer van mensen zijn er

Autoschade
22 mei 2018

Je auto is een waardevol bezit. Het is je vrijheid

Autoschade

Je auto is een waardevol bezit. Het is je vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Waar je ook heen wilt, het is instappen en rijden maar. Zeker nieuwe auto's of speciale modellen zijn waardevol. Dit kan zijn vanwege de nieuwwaarde, maar ook emotionele waarde. In het geval van een klassieker kan de waarde van een auto zelfs een stuk hoger liggen dan de nieuwwaarde van een nieuw model. Klassiekers zijn zeldzaam en worden meestal niet meer gemaakt. Het is daarom ook belangrijk om de auto zo goed mogelijk te behandelen om schade te voorkomen. Dit kan door zuinig om te gaan met de auto en deze bijvoorbeeld in een overdekte parkeergarage te stallen. Hierdoor is er bescherming tegen kou en vocht. Maar ook door goed op te letten tijdens het rijden kan je natuurlijk schade voorkomen. 

Lichte autoschade

Hoe goed je ook zorgt voor je auto, hoe zuinig je ook bent, er is altijd kans op schade. Deze schade wordt meestal veroorzaakt door derden. Zoals bijvoorbeeld een krasje of een deukje. Deze kunnen onstaan door bijvoorbeeld vandalen die met een sleutel over een auto krassen. Het is afhankelijk van de diepte van de kras of deze ongedaan kan worden gemaakt. Wanneer het gaat om krassen aan de oppervlakte van de lak, zijn deze relatief makkelijk te verwijderen. Er bestaan speciale producten zoals wax voor krassen. Deze wax breng je aan met een droge doek en wrijf je intensief in de kras. Daarna neem je het geschadigde gedeelte af met een schone droge doek. In de meeste gevallen is de kras dan niet meer zichtbaar.   

Forse autoschade

Helaas komen er ook diepere krassen en deuken voor. Vaak naar aanleiding van een aanrijding. Deze kunnen enkel worden verholpen door professionele reparateurs en autoschade bedrijven zoals Autoschade Wijchen. Hier hangt vaak ook een fors prijskaartje aan. Het goede nieuws is dat bijna alles te maken is. Het is een kwestie van de hoeveelheid geld die je bereid bent uit te geven. Zelfs forse deuken en ogenschijnlijk diepe kloven zijn te maken. Na de reparatie zie je er helemaal niets meer van. In sommige gevallen is er dermate veel schade dat het zich niet meer loont om de auto te laten herstellen. In dit geval is het verstandiger om een andere auto aan te kopen.   

Verzekeren autoschade

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Maar helaas heb je schade niet altijd zelf in de hand. Hiervoor is het verstandig om je auto goed te verzekeren tegen schade. Met name als je auto het waard is, zoals nieuwe auto's en bij dure klassiekers. In dit geval kan een all-risk verzekering in de meeste gevallen je schade vergoeden, ongeacht hoe deze is ontstaan.